Brandstempels

Toepassingen van brandstempels zijn heel divers. Brandstempels zijn geschikt voor het branden en merken van diverse onderdelen. U kunt hierbij denken aan het branden van uw logo in hout, het brandmerken van pallets, stempelen van vlees, branden op leer, kunststof, rubber, karton, kurk, fineer en heel zacht hout. Om welk materiaal het nu ook gaat, onze elektrische brandstempels zijn de perfecte oplossing om een brandmerk te plaatsen. Ze zijn ook veilig en gemakkelijk in gebruik. Electrische brandstempels worden onder andere door horeca ondernemers en meubelmakers gebruikt. Het wattage is afhankelijk van het formaat van de brandplaat en de ondergrond waarop gebrand gaat worden. Wij leveren momenteel brandstempels van 200 Watt tot en met brandstempels van 800 Watt. Daarnaast kan het wenselijk zijn om een warmte regelaar te gebruiken, wat afhankelijk is van het te branden voorwerp. Alle gravures zijn mogelijk van teksten tot logo's.

Brandstempels hebben een unieke werking. Door de hitte van het verwarmingselement wordt de messing brandplaat met je eigen ontwerp gebrandmerkt in het materiaal. Een brandmerk maken voor op je horeca-inboedel, pallets of kunstwerken met eigen logo, doe je bij ons zonder enige moeite.

Vanzelfsprekend is de kwaliteit van het te branden oppervlakte mede afhankelijk van de kwaliteit van het uiteindelijke resultaat. Brandplaten zijn afhankelijk van het type uitwisselbaar. U hoeft dus geen complete nieuwe set aan te schaffen. Informeer naar de mogelijkheden.

We leveren het elektrische brandapparaat en graveren de brandplaat.

Slagstempels

Slagstempels en machine stempels worden gegraveerd uit zeer hard getrokken staal en is uitstekend geschikt voor het maken van afdrukken op hout, leer, metaal en diverse kunststoffen. We maken gehard stalen slagstempels met uw logo of tekst. Standaard hebben we diverse diameters stalen slagstempels. Onderstaand het overzicht van de slagstempels.

Slagstempel met een diameter van 12mm,
Slagstempel van rond 16mm (is het meest voorkomend)
Slagstempel met een doorsnede van rond 25 millimeter (geeft extra mogelijk heden op uw afslag).
Rond 30mm is de grootste handslagstempel die wij standaard op voorraad hebben.

Uiteraard is iedere afmeting, diameter of vorm speciaal voor u te maken. Ook hebben wij een speciale ringstempel waarin u als goudsmid of zilversmid uw eigen meesterteken kunt laten graveren.

We maken de stempels met een scherpe afdruk, of met gevulde letters of logo's. Een scherpe afdruk vraagt veel minder slagkracht, en slaat dus eenvoudiger mooi in. Voor een afdruk in zachtere materialen is een gevulde afdruk vaak wel mooier. De kwaliteit van de afdruk in leer is wel sterk afhankelijk van de gebruikte leersoort!

Andere mogelijkheden zijn brandstempels, numeroteurs met slagwielen machinestempels, muntstempels, handstempelsets van A t/m Z en van 0 t/m 9 in zware en in extra zware kwaliteit.

Bekijk onze webshop en ervaar onze kwaliteit brand- en slagstempels

brandstempel-nijdeken